Közgyűlés 2021.12.11. jegyzőkönyv

JEGYZŐKÖNYV

A Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete 2021. november 5. péntek, 18:00 közgyűlésről
 

Az eredeti időpontra meghirdetett közgyűlés a megjelentek kevés száma miatt határozatképtelen volt, így a negyed órával később kezdett megismételt közgyűlés volt határozatképes.

Jelenlevők:

Kovács Orsolya, ügyvivő

Belán Tibor, SzaRáMa irodavezető

Janovits András, ügyvivő, Kontakt Rádió

Holló Róbert, Lépés Rádió

Dombovári Gábor Mustár FM

Pál Zsolt, Hobby Rádió,  

Cserháti Ákos Civil Rádió

Hegyi Zsolt Látszótér Rádió

Springer Krisztina HIT online Kerepes

Szabó Ferenc Balaton Rádió

Hajós Katalin Rádió Bézs

Kemecsei Gábor Folk Rádió

Sallai László Kult-X

Paulinusz Boglárka Rádió Sansz

Frei Gabriella CIRMI rádió

Csík Juci Habiszti Rádió

Ányos Gábor TRádió

Halics Attila Berettyó LIVE

Iványi Krisztina Laza Rádió

 

Janovits András: Üdvözli a jelenlévőket, határozatképesnek nyilvánítja a megismételt közgyűlést. Az ülést 18:15-kor megkezdik.

 

Közgyűlési tisztségviselők megválasztása:

Janovits András javasolja Kovács Orsolyát levezető elnöknek. Szavazás: egyhangú igen

A közgyűlést vezeti: Kovács Orsolya

 

Jegyzőkönyvezetőnek Belán Tibort javasolja: Szavazás: egyhangú igen

Jegyzőkönyvvezető: Belán Tibor

 

Jegyzőkönyv-hitelesítőnek Pál Zsoltot javasolja. Szavazás: egyhangú igen

Jegyzőkönyv-hitelesítő: Pál Zsolt

 

 

Napirendi pontok megszavazása

Napirendi pontok:

1. Az alapszabály módosítása

2. A Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása

3. Elnökségi tagok választása

4. 2020. évi beszámoló elfogadása

5.  Új tagrádiók felvétele

6.  Egyebek  

 

Szavazás: egyhangú igen.

1/2021.11.05 sz. határozat: A közgyűlés elfogadja a napirendet.

 

 

 

  1.  Az alapító okirat módosítása, felügyelő bizottság megválasztása

 

Kovács Orsolya, ügyvivő: Sokadszorra állunk neki már ennek a témának. Már találnunk egy ügyvédet aki formailag, tartalmilag segít ennek elkészítésében és a cégbírósági ügyintézésben. Átadom a szót az irodavezetőnek.

 

Belán Tibor, irodavezető: Sikerült elkészíteni az új érvényes alapszabályt, amit az ügyvivők jóváhagytak.

Ami fontosabb változást a Ptk változás miatt, mostmár kötelező felügyelőbizottságot létrehozni, ha a tagok több mint fele nem természetes személy, vagy ha a tagság létszáma a száz főt meghaladja.  Így ezt nekünk is meg kell tenni. A legutóbbi gyűlésen nem volt meg a szükséges három fő, ezt most jó lenne pótolni.

Kikerült belőle a rendes és társult tag fogalma, csak rendes tagként lehet jelentkezni, ez annyi változást jelent, hogy aki akár magánszemélyként vagy nem rádióként kíván tag lenni az megteheti de a tagdíjfizetés rá is vonatkozik. Az éves tagdíj 10.000 ft összege nem változott.

 

Hegyi Zsolt, Látszótér: Lehet tudni, hogy mi a feladata a felügyelő bizottsági tagoknak?

 

Kovács Orsolya, ügyvivő: Formailag ellenőrzi az egyesület működését, betekinthet a pénzügyi elszámolásba, évente egyszer kötelező legalább egyszer ülést tartaniuk.

 

Hegyi Zsolt, Látszótér: Köszönöm, akkor én vállalom az egyik tagságot.

 

Kovács Orsolya, ügyvivő: Rendben, előzetesen Cserháti Ákossal már beszéltem és Ő is vállalta. Akkor a három felügyelő bizottsági tag Cserháti Ákos Civil Rádió, Holló Robert Lépés Rádió és Hegyi Zsolt Látszótér Rádió. Akkor szavazzunk erről és az alapszabály módosításról egyben.

 

Szavazás: egyhangú igen.

2/2021.11.05 sz. határozat: A közgyűlés egyhangúlag megszavazta a felügyelőbizottságot: Cserháti Ákos Civil Rádió, Holló Robert Lépés Rádió és Hegyi Zsolt Látszótér Rádió és alapszabály módosításokat.

 

 

          

  1. Elnökségi tagok választása

Kovács Orsolya, ügyvivő: Nekem egyre több teendőm van az új munkahelyemen, és egyre kevesebb az időm az egyesületre. Sajnos a pályázatokra is, ezért én a jövőben nagyon fontolgatom a lemondásom. Kérdés, hogy esetleg van-e köztetek olyan aki ügyvivőségre nyitott lenne? 

 

Janovits András, ügyvivő: Én azt gondolom, hogy elsőnek rendbe kell tenni az egyesület ügyeit és utána lehetne az ügyvivőkön változtatni. Érdekképviseletet kell rendbehozni hatékonnyá tenni. Rendezvényeket szervezni a tagrádióknak stb. Szükség lenne egy megújulásra.

 

Kovács Orsolya, ügyvivő: Valamilyen formában aktívabbá kell tenni a közösséget, de ehhez a Ti közreműködésetek is szükséges.

 

Hegyi Zsolt, Látszótér: Szerintem a tagság mozgósításához érdemes lenne egy kérdőívben felmérni a tagrádiók igényeit, hogy mit várnak az egyesülettől.

 

Kovács Orsolya, ügyvivő: Igen ezt érdemes lenne, de akkor maradjunk annyiban, hogy maradjon a jelenlegi elnökségben a későbbiekben változás lenne azt jelezzük.

 

 

  1. Új tagrádiók felvétele

 

Belán Tibor, irodavezető: Több új rádió szeretne csatlakozni a SZARÁMÁ-hoz, kérem röviden mutassatok be a rádiótokat.

 

Frei Gabriella CIRMI: Köszöntök mindenkit, a Civil Rádió Miskolc 2014-ben indult. Önkéntesekkel működik kb tíz fővel a rádió, főként Miskolc és környéke kulturális életével. Most van költözésben a rádió, korábban Mi már voltunk itt tagok egy másik alapítvány működésével és most újra szeretnénk csak új alapítvánnyal.

 

Hajós Katalin Rádió Bézs, Mi már több mint hat éve működünk, a rádiót Fodor János alapította közel ötvenen főként régi rádiósokból áll a stáb. Két csatornával működünk az 1-es Ahol Közszolgálati témájú érdekes műsorok vannak a Bézs kettőn csak zene megy. Van saját studiónk de a járvány miatt most főként otthon készíti mindenki a műsorait.

 

Ányos Gábor Trádió: Köszöntelek benneteket a Trádiótól amit a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület működtet. A Trádió egy olyan magyar rádió állomás mely a magyar mentősöknek, tűzoltóknak szól, róluk szól. Online a honlapunkon az archívumban minden korábbi műsor visszahallgatható. Mi is önkéntesekkel készítjük műsorainkat.

 

Csík Juci, Habiszti Média: A Habiszti jelentése túlzásba esik, blöfföl, ez egy cigány rádió lesz. Még nem működik, minden engedély beszerzése folyamatban van. Régi Rádió C-s műsorkészítőkből. Egy 24 órás online rádiót szeretnék, mint amilyen korábban a radió C volt, alapítványként működünk 22 fővel. Most a fővárosi Teleki téri régi rádió C-s stúdiót szeretnénk megkapni de még nincs végleges döntés. Nagyon szeretnénk már elindulni.

 

Halics Attila Berettyó LIVE: Köszöntök mindenkit, a Berettyó Live rádiót képviselem, Mi is voltunk már korábban tagok Berettyó Rádió néven nálatok. De magánéleti változások miatt megszűnt a rádió, most új néven új stábbal márciusban tervezünk elindulni online.

 

 

Kovács Orsolya, ügyvivő: Köszönjük a bemutatkozást, szavazzunk a tagfelvételről.

 

Szavazás: egyhangú igen.

5/2021.11.05 sz. határozat: A közgyűlés egyhangúlag felvette tagrádióvá Trádió, Habiszti rádió, CIRMI, BÉZS rádió, Berettyó Live rádiókat.

 

 

  • Egyebek:

Kovács Orsolya, ügyvivő: Jövőre lesz harminc éves a SZARÁMA, mit szólnátok ha valamilyen formában megünnepelnénk ezt?

 

Hegyi Zsolt, Látszótér:

Jó ötlet, valami közös rádiózással, mint régen a Művészetek völgyében csináltunk, ennek megszervezése tudom, hogy nagy munka de ez egy méltó ünneplése lenne.

Lehetne ez egy külön projekt, külön honlappal. Ehhez kapcsolódóan szükség lenne látványosabbá tenni a szabadradiok.hu oldalt is mert most nem néz ki túl izgalmasnak.

 

Belán Tibor irodavezető: Sajnos a mostani honlappal nagyon sok gondunk van, Drupal honlap amihez kevesen értenek köztük Mi sem.  A projekthez mindenképp egy külön oldalt javasolnék. A mostani honlapon irdatlan mennyiségű anyag van amit szerintem semmiképpen sem szabadna törölni, de valamilyen átmigrálást meg kellene próbálni ha van hozzá szakértő.

 

 

        ………………………………                                     ……………………………………….

                               Pál Zsolt                                                          Belán Tibor

                Jegyzőkönyv-hitelesítő                                          Jegyzőkönyv-vezető